Saturday, March 26, 2011

26. märts

Viimane laupäev, mis me siin oleme, möödus küll väga mõnusalt :). Kell pool 1 tuli Lluisi isa meile järgi ja läksime Terradellasesse.. nende koju (võinoh.. nende baari). Teel sinna, ühe silla pealt, hakkas üks mees just väikest benji hüpet tegema, nii et me jäime seda vaatama. Alguses tundus küll jube, kuigi see ei olnud just eriti kõrge sild. Aga kui ta hüppe tehtud sai, siis mõtlesin küll, et sed ajulgeks isegi ise teha :D.

Niisiis.. Lluisi juurde jõudes sõime kõigepealt lõunat ja peale seda läksime kolmekesi mägedesse jalutama. Nii mõnus oli.. alguses sadas vihma ka.. aga see ei häirinud absoluutselt. Käisime tema onni juures metsas.. nagu väike metsavenna punker.. tugitool sees ja puha :D. Käisime veel ühe väikese kose juures... alguses vaatasime ainult ülalt, aga tagasi minnes käisime kose all ka ära.. supper mõnus koht.. Lluis rääkis, et kui tal näiteks mingi masendus vms on, et siis ta käib vahetevahel seal istumas. Kujutan ette, et see võib tõesti sellise hetke jaoks hea paik olla. Veel käisime ühe väikese kiriku juures, mis on Lluisile samal eesmärgil väga mõnusaks kohaks. Selline armas väike.. väga vana kirik. See ehitati 11. sajandil, kui mul õigesti meeles on. Tee peal nägime 19 röövikust koosnevat rivi... alguses ehmatas täiega ära, sest see tundus nii ussi moodi. Aga päris huvitav ol, pole sellist asja enne näinud. :D.

Ja veel nägime endast umbes 20 meetri kaugusel üle tee 4 hirve jooksmas, kaks olid isased ja kaks emased. Isegi Lluis oli üllatunud, sest päevasel ajal ei kohta seal eriti palju loomi. Nii lahe oli.. ja nad olid veel nii lähedal :).

Mõnus jalutuskäik oli.. kõndisime kuskil 6 või 7 kilomeetrit maha.. kõigepealt mäest ülesse ja siis alla. Lehmi oli ka igal pool päris palju.

Aga hästi tore oli :).

Kella 5 tuli Africa sinna ja siis läksime autoga ühte külasse, teel Gósoli poole. Selle külakese nime ma ei mäletagi, aga igastahes seal oli üks miinimuuseum ja siis oli veel mini-cooperite väike näitus. Muuseum oli kahjuks kinni, aga ringi sai veidi ikka vaadata. Peale seda läksime Vallcebre (ka üks küla) lähedale, kus oli dinosauruste muuseumi moodi koht. Kunagi taheti sinna mingit kaevanduse teha, aga poole ehituse käigus avastati kaljuseinal jalajälgi, ning teadlaste sõnul on need dinosauruste jäljed.. niisiis ehitustegevus lõpetati. Nüüd ongi seal üks väga suur kaljusein, kus on näha natuke neid jalajägi ja siis on seal veel sellised pikad triibud. Sein ise on sinakas-lillakas. Seina ees on vesi. Kahjuks sinna juurde, seina katsuma, ei saanud, aga kaugelt oli ka päris vägev vaatepilt. Kuigi ma ootasin ikka mingeid dinosauruste luid ja asju näha :D.

Järgmisena läksime Africa bossi juurde, kes oli just jahilt tulnud ning ühe suure hirve saanud. See oli küll veidi hirmus... tema garaašis rippus juba üks hirv ja siis ta riputas selle teise ka sinna.. verd hakkas algul nagu ojast voolama. Fuhh.. ja haises kah :D. Esimest korda nägin midagi sellist. Õnneks me väga kaua seal ei olnud, sest see jahimees hakkas oma sõbraga nende hirvedega edasi tegelema.. sisemust välja võtma :D. Aga ei... päris põnev ikkagi.

Siis käisime veel Saldeses (küla 9 km kaugusel Gósolist) ühes baaris istumas. Mängisime lauamängu ja peale sed amängisime Lluisiga malet ka, viiki jäime :D.

Igati mõnus päev oli :). Koju jõudes vaatasime Heleriga veel Avatari :).

No comments:

Post a Comment